15 martie 2012

Maioneza ...pentru par

Cui nu-i place maioneza? Putine persoane sunt carora sa nu le placa o maioneza buna pusa pe cartofi prajiti sau un snitel de pui cu...(dar daunatoare pentru colon). De ce oare aproape toata mancarea buna la gust e rea pentru organism :( Sa revenim la oile noastre.
Maioneza nu e prea buna pentru organism, dar e buna pentru par. Da ati citit bine, e buna pentru par pentru ca ii ofera stalucire si vitalitate.

Ingrediente: Un ou (preferabil de casa), ulei de masline, ulei de ricin
Procedeu: Desfacem oul intr-un bol, adaugam peste el o lingurita de ulei de ricin, apoi turnam cate putin ulei de masline pana obtinem o compozitie omogena. Pentru parul scurt aveti nevoie de o lingura de maioneza, pentru cel mediu de doua linguri, iar pentru cel lung de trei linguri.
Pe parul umed si curat aplicati maioneza cu miscari circulare.Maioneza se poate masa si pe scalp. Dupa ce i-ati dat parului o portie generoasa de maioneza strangeti parul si acoperiti-l cu o punga. Lasati maioneza sa actioneze in jur de 30 de minute, apoi samponati parul.
Veti fii multumite de rezultat!

Ce contin cele 3 ingrediente:
Oul
Albusul contine:
-apa 80%
-protide 12%, intre care ovoal-lumina, ovoglobulina, ovomucina si aminoacizii care au mare valoare nutritiva, substante organice neazotoase-0,7% printre care grasimi, glucoza si enzime.
In compozitia albusului intra si cantitati reduse de substante minerale
Galbenusul contine:
-apa 51%
-proteine 16%
-lipide 31%
-saruri minerale 11% (sub forma de fosfor; fier; magneziu; potasiu; calciu).
Galbenusul contine o cantitate importanta de vitamine (A; B1; B2; D; H), enzime si substante colorante (luteina; xantofila)
Uleiul de ricin un amestec de gliceride ale acizilor grasi intre care in cantitate predominanta este acidul ricinoleic.
Uleiul de masline contine multe saruri minerale: ca fierul, calciul, fosforul, magneziul, si altele. Importante sunt si vitaminele, vitamina E, vitamina A, unele vitamine din complexul B, putina vitamina C.

Va pup
Succes

Alexandrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...